elektro-works

Technologie maakt het leven makkelijker

Goed advies van een audicien

Begin je last van je gehoor te krijgen? Dan is het aan te raden om hier eens naar te laten kijken door een specialist. Je kunt dan hulp vragen van een audicien. Een audicien is gespecialiseerd in audiologische apparaten. Hierbij kun je samen onderzoeken of je een gehoorbeperking hebt en wellicht wel een hoorapparaat nodig hebt. Dit kan op iedere leeftijd voorkomen. Je ziet natuurlijk het meeste bij oudere een hoorapparaat, denk maar aan je opa en oma. Maar dit is niet het enige. Ook op jongere leeftijd kun je last hebben van minder gehoor waar naar gekeken moet worden.

In de winkel of liever aan huis?

Als je een afspraak wilt maken met een audicien, dan kan dit op meerdere manieren. Zo kun je de specialist bezoeken bij de winkel zelf, waar allerlei apparatuur beschikbaar is. Ben je wat moeilijker te been en heb je liever een afspraak aan huis? Dan is dit tegenwoordig ook mogelijk. Dat is wel zo fijn. Maar een audicien hoeft niet alleen voor het afmeten van het gehoor langs te komen. Zo kun je ook een afspraak inplannen om advies te krijgen over je gehoor. Moet je bijvoorbeeld voor een hogere sterkte gaan, of heb je nog helemaal geen hoorapparaten en wil je hier advies over hebben? Daarnaast kan een audicien langskomen om aanpassingen te doen aan je hoortoestellen.

Geadviseerd worden in vertrouwde omgeving 

Een ander groot voordeel aan een afspraak aan huis, is dat het in een vertrouwde omgeving is. Het kan heel goed zijn dat je het spannend vind om naar een specialist te gaan en het een drempel te ver is om deze stap te nemen. Door een thuisafspraak te maken, kun je toch gebruikmaken van de kennis van een specialist, maar hoef je niet helemaal naar de winkel toe te komen. Dit is voor veel mensen een uitkomst. Zodra je met een specialist rond de tafel hebt gezeten, kunnen er stappen gemaakt worden.

Welke soort vind jij prettig?

Als je hebt besloten om voor een hoorapparaat te gaan, dan zijn er wat keuzes die gemaakt moeten worden. Zo kun je kiezen tussen een oplaadbaar hoortoestel of een hoortoestel met batterijen. De een heeft een voorkeur voor een oplaadbare en de ander gaat over voor een hoortoestel met batterijen. Een voordeel aan de oplaadbare, is dat het milieuvriendelijk is, maar ook gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het ook wat goedkoper.