elektro-works

Technologie maakt het leven makkelijker

Lekker gezond met een speed pedelec

Wie is er nou niet opgegroeid met dagelijks fietsen in Nederland? Nederland staat bekend om fietsen en dit wordt dan ook vanaf jonge leeftijd gedaan. Denk aan het fietsen naar de basisschool of met je fiets naar een ander dorp voor de middelbare school. Ook wordt er veel naar sport gefietst of naar het werk. Dit heeft vele voordelen. Zo is het goed voor je gezondheid, omdat je veel beweegt en in de frisse lucht bent. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu door niet iedere dag met de auto te gaan. Je kunt gaan voor een normale fiets, maar tegenwoordig zijn er ook vele elektrische fietsen zoals een speed pedelec

Verre afstanden

Het is handig om van tevoren goed te weten wat jouw wensen zijn als het gaat om een fiets. Daarnaast zijn er nog een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. Ga jij bijvoorbeeld voor een dames fiets of voor een heren fiets? Zoek je een fiets voor verre locaties of dicht bij huis? Je zult sneller voor een elektrische fiets kiezen als je weet dat je regelmatig verre afstanden moet rijden. Denk dan aan een e-bike of een speed pedelec. Hierin heb je dan natuurlijk ook nog keuzes te maken.

Flinke snelheid op de fiets

Moet je voor werk een aardige afstand afleggen, maar wil je lekker een conditie opbouwen? Dan is het aan te raden om voor een speed pedelec te gaan. Met deze fiets ben je gauw op locatie, dus je kunt ook nog eens een stukje later opstaan. Daarnaast heb je geen last van files, dus dat is ook weer een meevaller. De speed pedelec kan tot wel 45 km/h. Het is natuurlijk logisch dat je niet op alle plekken zo hard mag rijden. Doe hier dan ook goed research naar, zodat je goed weet welke regels voor jou gelden. Bij het rijden op een speed pedelec hoort ook een helm. Deze beschermt jouw hoofd, aangezien je met een fiets natuurlijk een stuk kwetsbaarder bent.

Weekend in beweging

Het blijft zo dat de een sneller de fiets pakt dan een ander. Het kan dan ook een lastige keuze zijn. Ga jij een weekend weg met je partner en wil je hier veel zien? Dan kun je voor een speed pedelec gaan. Deze fiets brengt je naar allerlei plekken op een gemakkelijke manier. Zo kun je lekker genieten van een lekker drankje op diverse plekken.